29 June, 2015
Mille-feuille s citrónovým krémem a sezónním ovocem – Lidl Food Challenge

Soutěžní recept do Lidl Food Challenge 2015 – 3 ingredience: vanilkové sušenky, čokoláda na vaření, sezónní ovoce
Mille-feuille z vanilkových sušenek s citrónovým krémem a sezónním ovocem
80 g másla, 4 vejce + 2 žloutky, 150 g cukru, kůra a šťáva z 1 citronu, 200 g čokolády na vaření Lidl FinCarré, 100 g vanilkové sušenky Lidl Tastino Petit Beurre, 300 g sezonní ovoce (nejlépe maliny, ale i jahody, třesně, nebo oloupané broskve)
Změklé máslo utřeme metlou nebo v mixéru s cukrem, přidáme vejce a žloutky, poté i kůru a šťávu z citronu. Na mírném plamenu přivedeme za stálého míchaní metlou k varu, ihned odstavíme. Dál mícháme do vychladnutí.
Formu například na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou folií.
Vyskládáme vrstvu sušenek, dáme tenkou vrstvu krému, do které vložíme očistěné a případně na plátky nakrájené ovoce (nejlépe maliny – celé, ale také jahody nakrájené na plátky, třesně – vypeckované půlky, nebo broskve – spařené, oloupané a nakrájené na tenké plátky. Doplníme vrstvu krémem a vyskládáme novou vrstvu sušenek. Opakujeme vrstvy, dokud nám stačí krém.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Na poslední vrstvu krému nalijeme trochu čokolády a zaklopíme poslední vrstvou sušenek.
Dáme do lednice vychladit na 2 – 3 hodiny.
Vychlazený dezert opatrně vyklopíme a stáhneme potravinovou folii. Ozdobíme rozehřátou čokoládou, kterou následně necháme zatuhnout v chladu. Ostrým nožem krájíme řezy a podáváme s lístky máty.
Zbylé ovoce se stopkou a sušenky s čokoládou dále využijeme: sušenky rozdrobíme, ovoce na stopce obalíme rozehřátou čokoládou a ihned v rozdrobených sušenkách. Dáme zatuhnout do lednice a podáváme jako doplněk s hlavním dezertem.
One thought on : Mille-feuille s citrónovým krémem a sezónním ovocem – Lidl Food Challenge
Pingback: Brambory zapečené se sýrem Munster a medovo-hořčicová zálivka k salátu v akci v Lidlu - Vaříme chytře