1 November, 2016
Vepřové závitky plněné sušenými rajčaty a brokolicí s kaparovou omáčkou

Naplňte vepřové závitky směsí sušených rajčat nebo brokolice a Cottage sýra, přidejte kaparovou omáčku a vařené brambory. Určitě budete překvapeni, že příprava je jednodušší a rychlejší, než by se mohlo na první pohled zdát. Plátky vepřové pečeně a Cottage sýr kupte tento týden v akci třeba v Kauflandu.
Koupili jsme v akci:
Plátky z vepřové pečeně bez kosti |
Cottage sýr |
Recepty:
Vepřové závitky plněné čerstvým sýrem se sušenými rajčaty a brokolicí, kaparová omáčka (4 porce)
Potřebný čas: 25 minut příprava + 30 minut vaření
8 plátků vepřové pečeně bez kosti – 1 balení Cottage sýra – ½ brokolice – sušená rajčata (cca 10 ks) – 2 šalotky – 150 g smetany na šlehání – nakládané kapary – lžíce hladké mouky – lžíce másla – lžíce cukru – lžíce octa – pepř, sůl
Plátky vepřového naklepeme natenko a dáme stranou. Cottage sýr přecedíme a rozdělíme do dvou misek v poměru 1/3 a 2/3. Do misky s větším množství Cottage sýra přidáme nadrobno posekaná sušená rajčata, do druhé okrájené zelené konce brokolice (kuličky). Jedno i druhé ochutíme solí a trochou čerstvě mletého pepře a důkladně promícháme nebo rozmixujeme.
Naklepané plátky potřeme z první poloviny připravenou směsí ze sušených rajčat, druhou polovinu směsí z brokolice a pevně zarolujeme. Závitky spíchneme párátky a zvenčí osolíme a opepříme.
V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje a závitky zprudka orestujeme. Následně podlijeme trochou vody a dusíme zhruba 10 minut.
Mezitím si posekáme najemno šalotku a zpěníme ji v menším hrnci na másle. Přidáme mouku, kterou také orestujeme. K takto vytvořené jíšce přidáme slité kapary, trochu vody a smetanu, lžíci cukru a lžíci octa. Vaříme zhruba 10 minut, dochutíme solí a pepřem.
Uvařené vepřové závitky vyjmeme z pánve a výpek přidáme ke kaparové omáčce, kterou ještě zhruba 5 minut provaříme a finálně dochutíme solí, případně dalším cukrem a octem.
Na závěr můžeme závitky prohřát v omáčce, jinak rovnou podáváme s vařeným bramborem.
Dobrou chuť!