Home / Uncategorised / Leták Kaufland 9.4. – 15.4.2015
10 April, 2015

Leták Kaufland 9.4. – 15.4.2015

Comments : 1 Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Z aktuálního akčního letáku Kauflandu tento týden uvaříme saltimboccu z vepřové panenky s parmskou šunkou, tatar z jahod a tortillové nachos s domácí salsou. V akci na tyto jednoduché recepty najdeme opět skoro vše: vepřovou panenku, jahody, tortillové chipsy, sýr, med, rajčata, víno i limety. Letáky Kafulandu najdete zde.

Koupili jsme v akci:
Vepřová panenka cca 600 g               189,- (226,-) cena za 1 kg
Jahody 500 g                                       29,90 (49,90)
Blaťácké zlato se zeleným pepřem cca 300 g          17,90 (24,90) cena za 100 g
Tortilla chipsy solené 2×150 g             12,90 (17,90) cena za 1 ks
Víno bílé Sovín suché 0,7 l                  74,90 (119,-)
Rajčata cherry 250 g                           12,90 (19,90)
Med 900 g                                            89,90 (135,-)
Limety 2 ks                                           1,90 (4,90) cena za 1 ks

Recepty:

Tortillové nachos s domácí salsou
2 balení tortillových chipsů – sýr 300 g (Blaťácké zlato se zeleným pepřem) – cherry rajčata 250 g –žlutá paprika – jarní cibulka (1 svazek) – koriandr (1 svazek) – 1 limeta – olivový olej (1 lžíce) – pepř, sůl
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Zeleninu omyjeme a osušíme nebo necháme okapat, poté pokrájíme na malé kousky. Párkrát nahrubo promixujeme tyčovým mixérem, přidáme šťávu z poloviny limety, olivový olej, posekaný koriandr, trochu pepře a sůl podle chuti. Zatím odložíme do lednice.
Na velký talíř nebo mísu si dáme doprostřed prázdnou misku, v které poté budeme servírovat salsu. Misku obsypeme tortillovými chipsy a hojně posypeme sýrem nastrouhaným nahrubo.
Troubu zapneme na horný ohřev a dáme tortilly se sýrem zapéct, dokud nezačne sýr zlátnout. Necháme trochu vychladit, nebo misku uprostřed vyměníme na studenou a dáme do ní připravenou salsu.
Podáváme, dokud je sýr teplý.

Saltimbocca (panenka s parmskou šunkou a šalvějí) s těstovinami (4-5 porcí)
Vepřová panenka cca 600 g – parmská šunka (prosciutto) cca 120 g – šalvěj 2 snítky – suché bílé víno (cca 5 cl) – tagliatelle – olivový olej – špejle
Dáme vařit vodu na těstoviny.
Panenku nakrájíme zešikma na tenčí plátky, případně je lehce naklepneme. Na plátek panenky položíme plátek prosciutta a list nebo dva šalvěje, vše napíchneme podélně na špejli, přičemž prosciutto mírně nařasíme, aby se nám při pečení nepotrhalo.
Těstoviny dáme vařit v osolené vroucí vodě podle návodu, po uvaření slejeme a necháme zatím stranou.
Na rozpálenou pánev dáme 2 lžíce olivového oleje a poté na ni vyskládáme špízy s panenkou, a to nejdříve šalvějí a prosciuttem dolů. Takto pečeme zhruba 2 minuty, obrátíme a pečeme další 4 minuty. Po upečení všech plátků je dáme stranou a do pánve na výpek nalijeme víno. Necháme odpařit alkohol.
Podáváme s uvařenými tagliatelle, špízky mírně přelijeme šťávou z pánve.

Tatarák z jahod s limetovým sirupem (6 porcí)
Jahody 500 g – 1 limeta – 50 g cukru – 2 lžíce medu – červený pepř nebo citronela nebo čerstvý zázvor
Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, dvě pěkné si necháme na ozdobu. Limetu pořádně umyjeme.
V malém rendlíku dáme vařit zhruba 400 ml vody, do které přidáme med, cukr, nastrouhanou kůru z limety (jen zelenou, ne bílou) a šťávu z necelé půlky limety. Přidáme lžíci červeného pepře, nebo jeden posekaný stonek citronely, nebo kus očištěného čerstvého zázvoru (zhruba 5 cm). Povaříme 5-10 minut a necháme vychladnout.
Kostičky jahod naskládáme do servírovacích skleniček a zalijeme vychladlým sirupem. Dozdobíme čtvrtkou jahody. Dáme do lednice vychladit a odležet na 1 hodinu a podáváme.

Dobrou chuť!

A1 A2 B1 B2 C1 C2

1 COMMENT

One thought on : Leták Kaufland 9.4. – 15.4.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *